Oktober – Maand van de Oudere Kat

Gedurende de maand oktober doen wij weer mee met de landelijke actie “Maand van de Oudere Kat”.

Katten van 7 jaar of ouder hebben een grote kans op ouderdomsklachten. Maar liefst 2 op de 3 oudere katten hebben last van pijn door arthrose. En 1 op de 3 heeft chronische nierziekte. Meestal merkt u daar helemaal niets van. Want katten zijn heel goed in het verbergen van ziektes. Maar alleen als we deze op tijd ontdekken, kunnen we samen zorgen voor een lang en prettig leven van uw kat.

In oktober besteden we daarom extra aandacht aan de gezondheidscontrole van oudere katten, door middel van een speciaal ‘seniorenpakket’. Dit pakket bestaat uit:

 • Een gezondheidscontrole:
  • We bekijken het gebit en het tandvlees van uw kat.
  • We onderzoeken het bewegingsapparaat.
  • We controleren het gewicht en luisteren naar het hart. Ook bekijken we de oren en de ogen.
  • We doen een pijnscoretest, om te zien of uw kat subtiele tekenen van pijn laat zien. Katten zijn namelijk meesters in het verbergen van pijn.
  • Omdat katten niet zo goed laten merken dat ze een onderliggende aandoening hebben, kunt u onderstaande vragenlijst invullen en daarmee een indruk krijgen of uw kat veranderingen heeft laten zien die een verder onderzoek rechtvaardigt.

Maand van de Oudere Kat – Vragenlijst gezondheidscontrole

 • Een bloedonderzoek, waarbij we op de meest voorkomende chronische aandoeningen testen. We kijken naar suiker, schildklier, nierfunctie, leverfunctie en de alvleesklierenzymen.
 • We doen een bloeddrukmeting bij uw kat. Een te hoge bloeddruk kan leiden tot beschadiging van nieren, ogen, hart en hersenen. De eerste symptomen zijn, net zoals bij mensen, vaak onzichtbaar. Vroeg ingrijpen kan de bloeddruk onder controle houden en verdere schade voorkomen.

Speciaal voor de ‘Maand van de Oudere Kat’ bieden wij dit seniorenpakket tegen een gereduceerd tarief aan;
Lichamelijk onderzoek, bloedafname voor het bepalen van suiker, schildklier, nierfunctie, leverfunctie en de alvleesklierenzymen voor € 145,- in plaats van € 188,18

Daarnaast krijgt u 10% korting op aanvullend urineonderzoek.

Voor het maken van een afspraak, of voor meer informatie belt u ons via tel.nr. 010 – 447 3013, of mail ons via info@dierenkliniekprinsenland.nl, dan zien we u en uw kat graag binnenkort in onze praktijk.

Tot snel!

Met vriendelijke groet,

Team Dierenkliniek Prinsenland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *