Lees hieronder of verzekeren van uw huisdier bij u past.

Verzekeren: Ja of nee?

Het verzekeren van uw huisdier.

Er bestaat veel twijfel over het wel of niet verzekeren van uw huisdier en deze vraag krijgen wij regelmatig bij ons in de praktijk. Zeker nu met de stijgende prijsinflatie, alles wordt namelijk duurder.

In sommige gevallen is het verstandig om uw huisdier te verzekeren, maar in sommige gevallen ook niet. Hieronder zullen wij een aantal voor- en nadelen beschrijven voor het verzekeren van uw huisdier. Let op: sommige teksten van verzekeraars zijn misleidend. Lees goed de kleine letters door, voordat u een verzekering afsluit. Veel verzekeraars dekken namelijk niet alle kosten, of de kosten die u van plan bent te gaan maken. Bij de ene verzekeraar heb je te maken met een eigen risico en bij de andere niet. De dierenverzekering kunt u vergelijken met die van de mens. De pakketten die worden aangeboden bestaan vaak uit een basis premie en aanvullende premies.

Voordelen:

  • Wanneer u niet veel te besteden heeft, maar wel een maandelijks bedrag kan missen. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Wel is het belangrijk om te bekijken wat uw verzekering dekt.
  • Wanneer uw huisdier chronisch ziek is en er met regelmaat (hoge) kosten gemaakt moeten worden voor onderzoeken en/of medicijnen.
  • Wanneer uw huisdier een grote operatie moet ondergaan.

 

Nadelen:

  • Net als iedere zorgverzekering,  dient u iedere maand een bedrag af te dragen, waarvan het onzeker is of dit noodzakelijk is.
  • Als u hogere kosten zelf  in één keer kan betalen. Dit is (vaak) goedkoper dan een maandelijkse premie, waar een hoop haken en ogen aan zitten.
  • Veelvoorkomende ziektes bij bepaalde rassen zijn vaak uitgesloten. Hetzelfde geldt als u een ouder dier wilt verzekeren, dan worden er ook een hele hoop ziektes/aandoeningen uitgesloten.

Kortom er zijn dus heel veel dingen om op te letten bij het afsluiten van een verzekering. Ik zal voor jullie een overzichtje maken over verschillende verzekeringen en eventueel aanvullende premie’s.

De meest bekende verzekeringen zijn: OHRA, Petplan, HEMA, Inschared, Aegon. Elke verzekering heeft een aparte dekking en eventuele eigen bijdrage. Ook per verzekeraar verschilt per pakket wat er wel en niet verzekerd is. Hieronder zal ik de verzekering voor de hond bespreken en de verschillende pakketten hiervan. Ook kunt u het zelf makkelijk vergelijken op deze website: www.112huisdier.nl

Basis pakket hond OHRA Petplan HEMA Inshared Aegon
Sterilisatie en castratie Nee Nee Nee Nee Nee
Chirurgische behandeling heupen /  ellebogen Nee Ja Nee Nee Nee
Consult dierenarts Ja Ja Ja Ja Ja
Consult en behandeling door specialist Ja Ja Ja Ja Ja
Diagnostisch onderzoek Ja Ja Ja Ja Ja
Specialistische diagnostiek zoals MRI/CT Ja Nee Ja 50% Ja
Gereistreerde diergeneesmiddelen Ja Ja Ja Ja Ja
Chemo en radiotherapie Nee Ja Ja Nee Nee
Pacemaker, hartkleppen, stents en coils Ja Nee Ja Nee Nee
Professionele gebitsbehandeling Nee Nee Nee Nee Nee
Fysiotherapie Nee Ja Nee Nee Nee
Vaccinaties Nee Nee Nee Nee Nee

In het plus pakket zijn meerdere dingen wel gedekt en heb je een hoger verzekerd jaarbedrag. Ook hierbij is je eigen risico weer anders en je eigen bijbetaling ook. Dit zijn dingen die je goed in de gaten moet houden.

Plus pakket hond OHRA Petplan HEMA Inshared Aegon
Sterilisatie en castratie Nee Nee Nee Nee Nee
Chirurgische behandeling heupen /  ellebogen Nee Ja Nee Nee Nee
Consult dierenarts 150 euro Ja Ja Ja Ja
Consult en behandeling door specialist 150 euro Ja Ja Ja Ja
Diagnostisch onderzoek Ja Ja Ja Ja Ja
Overige medisch noodzakelijke operaties Ja Ja Ja Ja ja
Specialistische diagnostiek zoals MRI/CT Ja Ja 50% Ja Ja
Gereistreerde diergeneesmiddelen Ja Ja Ja Ja Ja
Chemo en radiotherapie Nee Nee Nee Ja Nee
Pacemaker, hartkleppen, stents en coils Ja Ja Ja Ja Nee
Professionele gebitsbehandeling Ja Ja 50% Ja Nee
Fysiotherapie Nee Ja Ja Ja Nee
Vaccinaties Ja Nee Ja Ja Nee
Crematie Ja Ja Ja Ja Ja
Top pakket hond OHRA Petplan HEMA Inshared Aegon
Chirurgische behandeling heupen /  ellebogen Ja Ja Nee Nee Nee
Consult dierenarts 100 euro Ja Ja Ja Ja
Consult en behandeling door specialist 200 euro Ja Ja Ja Ja
Diagnostisch onderzoek Ja Ja Ja Ja Ja
Overige medisch noodzakelijke operaties Ja Ja Ja Ja Ja
Specialistische diagnostiek zoals MRI/CT Ja Ja 50% Ja Ja
Gereistreerde diergeneesmiddelen Ja Ja Ja Ja Ja
Chemo en radiotherapie Ja Ja Nee Nee Nee
Pacemaker, hartkleppen, stents en coils Ja Ja Nee Ja Nee
Professionele gebitsbehandeling Ja Ja 50% Ja Nee
Fysiotherapie Ja Ja Ja Ja Nee
Vaccinaties Ja Ja Ja Ja Nee
Castratie / sterilisatie 60% Ja Nee Nee Nee
Crematie Ja Ja Ja Ja Ja

Er zijn ontzettend veel dingen waar u naar kunt kijken. Vindt u het belangrijk dat de jaarlijkse controles en vaccinaties worden vergoed, dan ga je al snel naar een plus of top pakket toe. Ditzelfde geldt voor de proffesionele gebitsreiniging en fysiotherapie. Wilt u puur en alleen dat de consulten en medicijnen vergoed worden? Dan zit u goed met een basis pakket.

Over het algemeen wordt er alleen gesproken over een verzekering voor honden en voor katten. Ook voor konijnen bestaat er een verzekering, maar deze kan je alleen maar afsluiten bij petplan verzekeringen. Wij zien bij konijnen regelmatig dat zij niet meer willen eten. Dit kan natuurlijk veel oorzaken hebben, maar wanneer uw konijn niet meer eet en daardoor niet meer keutelt, komen de darmen stil te liggen. Dit is een spoedsituatie en moet uw konijn gezien worden door een dierenarts. De kosten hiervoor kunnen al snel hoog oplopen. U kunt met alle voor- en nadelen het overwegen om ook naar een verzekering voor uw konijn te kijken.

Nogmaals, wij kunnen u moeilijk adviseren of u wel of niet moet verzekeren. Wij zeggen eigenlijk, als u voor een onverwachte hoge rekening komt te staan en u weet dat u deze kunt betalen, kunt u beter het risico nemen om uw hond niet te verzekeren. Vaak bent u dan namelijk meer kwijt aan premie dan dat u daadwerkelijk gebruik maakt van de verzekering. Dit blijft wel altijd een gok. Wanneer u iets minder te besteden heeft, maar wel een maandelijks bedrag kan missen raden wij u wel aan om een verzekering af te sluiten. Beter het zekere voor het onzekere.

Een alternatief op verzekeren kan zijn dat u een eigen ”spaarpot” opbouwt voor uw huisdier. Hier kunt u maandelijks geld in doen en mocht er een keer iets aan de hand zijn dan kunt u dat uit het ”spaarpotje” halen.

Openingstijden

Maandag
09:00 – 17:00
19:00 – 20:00 (avond op afspraak)

Dinsdag
13:00 – 17:00

Woensdag
9:00 – 17:00

Donderdag
9:00 – 17:00

Vrijdag
9:00 – 17:00

Meer nieuws & acties

Titerbepaling bij de hond

Vaccineren op maat! Meten = weten. Laat alleen vaccineren als het nodig is.

Vuurwerk angst: wat kan je er aan doen?

Lees hieronder wat je kan doen tegen vuurwerk angst.

Welk hondenras past bij mij?

Bekijk hier welk hondenras bij u en uw levenstijl past aan de hand van de karaktereigenschappen per rasgroep.