Lees hieronder of verzekeren van uw huisdier bij u past.

Verzekeren: Ja of nee?

Jouw huisdier maakt deel uit van jouw gezin. Je moet er niet aan denken dat er iets mee gebeurt! Toch kan het gebeuren dat jouw hond of kat een ongeluk krijgt of chronisch ziek wordt. In sommige gevallen is het verstandig om uw huisdier te verzekeren, maar in sommige gevallen ook niet. Hieronder zullen wij een aantal voor- en nadelen beschrijven voor het verzekeren van uw huisdier. Let op: sommige teksten van verzekeraars zijn misleidend. Lees goed de kleine letters door, voordat u een verzekering afsluit. Veel verzekeraars dekken namelijk niet alle kosten, of de kosten die u van plan bent te gaan maken.

De dierenverzekering kunt u vergelijken met die van de mens. De pakketten die worden aangeboden bestaan vaak uit een basis premie en aanvullende premies.

Voordelen:

  • Wanneer u niet veel te besteden heeft, maar wel een maandelijks bedrag kan missen. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Wel is het belangrijk om te bekijken wat uw verzekering dekt.
  • Wanneer uw huisdier chronisch ziek is en er met regelmaat (hoge) kosten gemaakt moeten worden voor onderzoeken en/of medicijnen.
  • Wanneer uw huisdier een grote operatie moet ondergaan.

Nadelen:

  • Net als iedere zorgverzekering,  dient u iedere maand een bedrag af te dragen, waarvan het onzeker is of dit noodzakelijk is.
  • Als u hogere kosten zelf  in één keer kan betalen. Dit is (vaak) goedkoper dan een maandelijkse premie, waar een hoop haken en ogen aan zitten.

Wilt u toch een verzekering afsluiten? Dan kunt u naar deze website gaan, om wat verzekeringen te vergelijken: https://www.112huisdier.nl/

Openingstijden

Maandag
09:00 – 17:00
19:00 – 20:00 (avond op afspraak)

Dinsdag
13:00 – 17:00

Woensdag
9:00 – 17:00

Donderdag
9:00 – 17:00

Vrijdag
9:00 – 17:00

Meer nieuws & acties

Nieuwe wetgeving: Registratie honden

Vanaf 1 november 2021 zal er het één en ander veranderen wat betreft de registratie van honden. Het is momenteel al verplicht om in Nederland honden te chippen en te registreren..

Maatregelen Coronavirus

Update: Hierbij willen we u informeren over nieuwe maatregelen in de aanpak van het coronavirus van Dierenkliniek Prinsenland: